Stagnerende kobberpriser

Foto: Shutterstock.

Kobberpriserne har handlet sidelæns uden nogen væsentlig bevægelse fra august til september.

 

Den igangværende energikrise i Europa kan føre til højere omkostninger på kobber.

Mens kobberpriserne er stabile, kan metallet begynde at stige, efterhånden som produktionen bliver dyrere.

Copper Monthly Metals Index (MMI) bevægede sig sidelæns fra august til september, da indekset steg 1,13 %. Kobberpriserne forbliver stabile.

Kobberpriserne begyndte at falde i begyndelsen af ​​september. Efter at de fangede et midlertidigt tilbageslag i sensommeren, begyndte priserne at bryde igennem kortsigtede lavpunkter, hvilket indikerer potentiale for yderligere prisfald. Markederne forbliver meget volatile midt i et konkurrerende makroøkonomisk pres.

Energikrise truer Europas metalsektor

Selvom energiintensive metaller som aluminium- og zinkproduktion fortsat er mest udsat for stigende energipriser i Europa, ser krisens alvor ud til at kunne true hele kontinentets metalindustri.

Ifølge Guy Thiran, generaldirektør for den europæiske brancheorganisation for non-ferro metals Eurometaux, “er europæiske metalproducenter allerede ved at forberede sig på en vinter på liv eller død.”

Thiran fortsatte med at sige, at “enhver yderligere reduktion af europæisk metalproduktion risikerer at blive permanent, truende tab af arbejdspladser og få afsmittende virkninger på et komplekst net af væsentlige og strategiske EU-værdikæder – fra medicinsk udstyr og kritisk infrastruktur til bilindustrien og rumfart.”

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk