SoftBank standser Arm London IPO-planer

Foto: Shutterstock.

SoftBank har stoppet planerne om at børsnotere chipdesigner Arm i London på grund af den politiske omvæltning i Storbritannien, blev det rapporteret tirsdag.

 

Ifølge Financial Times havde det japanske konglomerat været i forhandlinger med premierminister Boris Johnson, investeringsminister Gerry Grimstone og digital minister Chris Philp om et potentielt børsnoteret udbud af den Cambridge-baserede virksomhed Men alle tre trådte tilbage, da Johnsons regering kollapsede, hvilket fik SoftBank til at sætte diskussionerne på pause, rapporterede FT.

SoftBank havde været i forhandlinger med Grimstone og Philp om en sædvanlig dobbelt notering i London og New York. Sådan et træk er sjældent på grund af omkostningerne og kompleksiteten ved e i realiteten at lancer to børsnoteringer på samme tid.

Det menes, at SoftBank nu vil kunne fokusere på en enkelt amerikansk børsnotering i stedet, som dens milliardærstifter Masayoshi Son tidligere har favoriseret. På den årlige generalforsamling i juni fortalte han aktionærerne, at han foretrak en notering på Nasdaq, da de fleste af Arms kunder er baseret i USA.

Arm, SoftBank og den britiske regering har endnu ikke kommenteret rapporten

Den Europæiske Centralbanks politiske beslutningstagere vil angiveligt diskutere, om de vil hæve renten med 50 basispoint større end forventet på deres møde på torsdag for at tackle rekordhøj inflation.

Reuters citerede kilder for at sige, at de politiske beslutningstagere også gik ind på en aftale om at yde hjælp til gældsatte lande som Italien på obligationsmarkedet – forudsat at de holder sig til Europa-kommissionens regler om reformer og budgetdisciplin.

Det var underforstået, at diskussionen om, hvorvidt man skulle hæve renten med 25 eller 50 basispoint, stadig var åben.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk