SAS indgiver ansøgning om konkursbeskyttelse i USA

Foto: Shutterstock.

Det skandinaviske luftfartsselskab SAS har indgivet en ansøgning om konkursbeskyttelse i USA efter pilotstrejke.

Samtaler om løn mellem piloter og flyselskabet kollapsede mandag, hvilket udløste både strejken og SAS’ beslutning om at søge kapitel 11-konkursbeskyttelse.

Omkring halvdelen af ​​flyselskabets flyvninger er blevet aflyst af arbejdskampen, som ifølge SAS sandsynligvis ville koste mellem 10 og 13 millioner dollars (85-95 mil. danske kroner) om dagen. Andre flyvninger vil fortsætte under konkursprocessen.

I en erklæring offentliggjort tirsdag sagde SAS: “Strejken har en negativ indvirkning på selskabets likviditet og finansielle stilling, og hvis den bliver forlænget, kan en sådan påvirkning blive væsentlig.”

Carsten Dilling, formand, sagde: “Den igangværende strejke udgør betydelige udfordringer for vores evne til at lykkes med vores transformation. Bestyrelsen har konkluderet, at juridiske værktøjer er nødvendige for at gøre fremskridt i vores igangværende forhandlinger med nøgleinteressenter og i sidste ende lykkes med at gøre SAS en konkurrencedygtig og finansielt stærk virksomhed.”

Administrerende direktør Anko van der Werff tilføjede: “Vi gør fremskridt, men der er meget arbejde tilbage, og den igangværende strejke har gjort en allerede udfordrende situation endnu hårdere.

“Kapitel 11-processen giver os juridiske værktøjer til at accelerere vores transformation, samtidig med at vi kan fortsætte med at drive forretningen som normalt.

“Vi opfordrer SAS Scandinavias pilotforeninger til at afslutte deres strejke og engagere sig konstruktivt som en del af denne proces.”

SAS sagde, at det havde tilstrækkelig likviditet til at opfylde sine forretningsforpligtelser “på kort sigt”, og at det var i langt avancerede drøftelser med en række potentielle långivere om debitor-in-possession (DIP) finansiering på op til $700 mil. (5 mia. danske kroner) hjælpe med at understøtte dets operationer under kapitel 11.

DIP-finansiering er en form for brofinansiering, der anvendes af virksomheder i kapitel 11.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk