Sådan beskytter du din pensionsopsparing mod markedsuro

Foto: Shutterstock.

Den traditionelle måde at beskytte din pensionsopsparing mod markedsrisiko er at begynde at flytte din opsparing væk fra aktier i god tid før pensioneringen. Men der er nogle problemer med denne tilgang, siger David Prosser.

 

I gamle dage, hvor langt de fleste opsparere brugte hele deres pensionsopsparing til at købe en livrenteindkomst ved pensionering, var det rutinemæssigt at planlægge at mindske risikoen for et kollaps i fondens værdi i sidste øjeblik. Det er ikke nødvendigvis tilfældet i dag, fordi antagelsen er, at de fleste foretrækker at generere pensionsindtægter gennem en indkomstudtrækningsordning, hvor pensionskassen forbliver investeret.

Den antagelse er ikke urimelig. Indkomstudtrækningsplaner er nu mere populære end livrenter. Tusindvis af opsparere køber dog stadig livrenter hvert år – og med en femtedel i år ser det tal ud til at stige. Selv dem, der vælger udtrækning planer tidligt i pensionering, køber ofte en livrente senere.

Desuden har dette års volatilitet været en påmindelse om den kaos, aktiemarkederne kan skabe på sparernes planer. Amerikanske aktier faldt 20 % i løbet af årets første seks måneder; dele af det britiske marked led lignende tilbageslag. Hvis du begyndte året stort set investeret i aktier og med planer om at gå på pension til sommer baseret på et annuitetskøb, vil korrektionerne være kommet som noget af et chok.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk