Pensionssvindlere fængslet – formøblede 22 mill. pund

To pensionssvindlere stjæler 22 mil. pund. Foto: Shutterstock.

To svindlere er blevet fængslet for at drive en pensionssvindelordning, der har snydt pensionister for £22 mio. (193 mill. danske kroner)

 

Mark Kelly og Rikki Nicholls er ved Southwark Crown Court den 15. juli 2022 blevet idømt seks års fængsel hver for sammensværgelse til bedrageri og hvidvaskning af penge.

De blev anklaget i 2020 sammen med to andre personer – Sharon Nicholls og Angela Kelly – efter at deres fidus ramte 275 ofre, der mistede “hele deres pensioner”, sagde CPS.

Duoen overtalte pensionsindehavere, primært Equitable Life-kunder, til at overføre deres forsikringssummer til konti kontrolleret af Mark Kelly. De blev derefter overbevist om at underskrive ansøgningsskemaer med “blanke sektioner”, som senere blev udfyldt af de to svindlere.

Dette gjorde det muligt for svindlerne at tage kontrol over pensionskasserne og uden ofrenes vidende, placere dem i højrisiko- og uegnede offshore-investeringer.

Disse gav efterfølgende duoen høje provisionssatser, men satte pensionskasserne i fare, tilføjede CPS. Et ukendt antal af fondene kollapsede derefter, hvilket resulterede i betydelige tab, hvor nogle mistede hele deres pensioner.

Mark Kelly og Rikki Nicholls ekstraherede også omkring 10 % af bruttobeløbet i uautoriserede provisionsbetalinger – på over £1 mio. (8 mil. danske kroner) hver – til deres egen fordel.

‘Finansiel ruin’

Jane Mitchell, specialist anklager ved CPS, sagde: “Skaden forårsaget af disse svindlere er enorm og involverer razziaer på ofrenes pensionskasser, som ødelægger deres fremtidige levebrød og planer efter pensionering. Mange ofre blev efterladt uden pension og vil skulle arbejde langt efter deres pensionsdato for at forsørge sig selv og deres familier.

“Mark Kelly og Rikki Nicholls vildledte kynisk pensionsindehavere og fortalte dem, at de ville have sikker kontrol over deres pensionsfonde, men faktisk overførte de midlerne til højrisikoinvesteringer uden pensionindehaverens samtykke eller viden.

“Svindlerne gjorde det for deres egen personlige vindings skyld, da de vidste, at de højrisikoinvesteringer genererede høje provisioner for dem, men de var ikke bekymrede for deres ofre, som tabte penge, de havde arbejdet for hele deres liv.”

John Roch, leder af Metropolitan Polices enhed for økonomisk kriminalitet, tilføjede: “Begge mænd sætter deres egen økonomiske gevinst over interessen for, at over 250 ofre, mister deres penge og at det efterlader nogle i økonomisk ruin, mens de selv tjener lukrative summer.

”Mange af ofrene er sårbare på grund af alder og økonomisk stilling, og som følge af disse mænds handlinger er de blevet efterladt i alvorlige økonomiske vanskeligheder. Mange skal fortsætte med at arbejde for at finansiere deres pension eller gå på pension med en mindre pension eller endda uden pension. Disse mænd har forårsaget så meget nød og angst for dem.

“Jeg vil bede alle, der bliver kontaktet af en tilfældig person om en investering om at være på vagt. Overvej venligst at få uafhængig professionel rådgivning, før du træffer en væsentlig økonomisk beslutning.”

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk