Leveomkostninger: Rolls Royce-personale får engangsbetaling på £2.000

Rolls Royce-personale forgyldes. Foto: Shutterstock

Flere end 14.000 medarbejdere hos Rolls Royce vil blive tilbudt en engangsbetaling på £2.000 (17.350 kr.) for at hjælpe med de stigende leveomkostninger i Storbritannien.

Betalingen vil være til juniorledelse og personale på butiksgulvet, hovedsageligt baseret på virksomhedens Derby- og Bristol-steder, sagde producenten.

Engangsbeløbet vil begynde at blive rullet ud til 3.000 ansatte i deres augustløn.

De resterende 11.000 fagorganiserede arbejdere vil modtage betalingen, efter deres fagforening har godkendt beløbet.

Tiltaget kommer efter, at flere virksomheder har annonceret foranstaltninger, der skal hjælpe personalet med at klare stigende omkostninger, efterhånden som energiregningerne fortsætter med at stige, og den britiske inflation når det højeste i 40 år.

En talsmand for Rolls Royce fortalte, at 70 % af dets britiske arbejdsstyrke vil modtage betalingen, og tilføjede, at virksomheden også “tilbyder vores personale på butiksgulvet den højeste årlige lønstigning i mindst et årti”.

Der er løbende drøftelser med fagforeninger om et lønforlig for 2022-2023, sagde talsmanden, og leveomkostningsspørgsmålet skal være en faktor i disse forhandlinger.

Talsmanden fortalte også, at de 11.000 fagforeningsmedlemmer også vil blive tilbudt en lønforhøjelse på 4 %, tilbagedateret til marts.

Lønstigninger i flere brancher

Lønsatser og foranstaltninger til at hjælpe britiske medarbejdere er steget, efterhånden som virksomheder har søgt at rekruttere og fastholde personale, efter officielle tal viste, at der var færre arbejdsløse end ledige stillinger for første gang siden registreringerne begyndte.

I mellemtiden meddelte supermarkedet Morrisons, at det ville øge lønningerne for 80.000 af dets arbejdere.

Rivaliserende supermarkedskæder Tesco, Sainsbury’s og Asda har allerede annonceret lønstigninger i år.

Inflationen – den hastighed, hvormed priserne stiger – ligger i øjeblikket på 9 % og forventes at stige igen senere i år.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk