Inflationen i Storbritannien vil sandsynligvis stadig falde kraftigt næste år

Foto: Shutterstock.

Inflationen i Storbritannien vil sandsynligvis stadig falde kraftigt næste år, siger BoE’s Bailey.

 

Bank of Englands guvernør Andrew Bailey sagde mandag, at han stadig mente, at inflationen sandsynligvis vil falde kraftigt næste år, stort set på linje med prognoser, som den britiske centralbank fremlagde i begyndelsen af ​​maj.

Bailey fortalte et parlamentarisk udvalg, at han ikke forventede, at et nyt sæt prognoser, der skulle komme den 4. august, som BoE-medarbejdere var ved at udarbejde, ville vise et fundamentalt anderledes billede.

“Jeg går altid ind i prognoser med et åbent sind, og det er kritisk, men jeg tror, ​​at de grundlæggende principper for den profil forbliver på plads i dag,” sagde Bailey til lovgiverne.

Inflationen, som nåede et højdepunkt i 40 år på 9,1 % i maj, vil sandsynligvis være tilbage på sit 2 %-mål om omkring to år, tilføjede han.

Et eventuelt yderligere opadgående pres på gaspriserne efter Ruslands invasion af Ukraine eller et mere vedvarende indenlandsk omkostningspres kan dog ændre det, sagde Bailey.

BoE havde tidligere forudsagt, at inflationen ville toppe med lidt over 11 % i oktober i år, når de regulerede eltariffer er sat til at springe igen.

Investorer ser en chance på næsten 70 % for en større end normalt, et halvt procentpoints renteforhøjelse fra BoE den 4. august. Centralbanken har allerede hævet lønomkostningerne fem gange siden december.

Bank of England klar til at handle kraftigt

BoE sagde i sidste måned, at den var klar til at handle “kraftigt”, hvis det er nødvendigt for at forhindre høj inflation i at blive indlejret i økonomien.

Bailey sagde, at der var “en række ting” på bordet for BoE’s pengepolitiske komité i august. Politikerne måtte vurdere, hvor meget indgrebet i indkomster fra høje energipriser ville afkøle inflationen gennem lavere udgifter til andre varer og tjenester.

Bailey afviste Labour-partiets lovgiveres anmodninger om kommentarer til det inflationære potentiale ved skattelettelser, der blev foreslået af kandidater i det konservative partis lederskabskonkurrence, herunder den nye finansminister Nadhim Zahawi.

Men Bailey sagde, at det var vigtigt, at BoE’s operationelle uafhængighed blev respekteret på et tidspunkt, hvor nogle lovgivere har givet den skylden for høj inflation, og prognosemagere forventer, at inflationen vil falde langsommere i Storbritannien end andre steder.

“Jeg håber, at folk forstår vigtigheden af ​​centralbankens uafhængighed,” sagde han.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk