Forhåndsvisning af Teslas indtjening: Hvad investorer skal vide

Tesla. Foto: Shutterstock.

Jon Smith gennemgår de vigtigste punkter, som han holder øje med fra Tesla-indtjeningen, der afsløres midt på ugen.

Påvirkning af lavere leverancer

I 1. kvartal leverede Tesla 310.048 køretøjer. I 2. kvartal faldt dette til 254.695. Tallet var stadig højere end samme kvartal sidste år, men det fremhæver kortsigtede problemer, som virksomheden står over for.

En del af de lavere leverancer var begrænset til lukningen af ​​fabrikken i Shanghai i tre uger tilbage i april. Påvirkningen af ​​Covid-19 er noget, der ikke forsvinder stille og roligt. Det kan nemt blive et problem for virksomheden fremover.

Et andet problem forbundet med lavere produktion var forsyningskæden. Dette er et branchedækkende problem, men i sidste ende påvirker det også Tesla negativt. Hvis virksomheden ikke kan få adgang til delene eller har problemer, der forårsager, at produktionen bliver væsentligt forsinket, filtreres dette ned til lavere omsætning.

Derfor tror jeg, at lavere leverancer kunne have svækket omsætningen for kvartalet.

Holde låg på omkostningerne

Et andet punkt, som jeg tror vil være rigtig vigtigt for Tesla-aktier, er driftsomkostningerne. Jeg noterede mig bemærkningerne fra Elon Musk i sidste måned, da han kommenterede, at fabrikker i “Berlin og Austin taber milliarder af dollars lige nu”.

Det er rigtigt, at de store anlæg på disse steder er dyre at etablere og drive. Virksomheden skal skrue op for produktionen for at opveje de milliarder, der bliver brændt af i driftsudgifter.

I betragtning af størrelsen af ​​omkostningerne, håber jeg på nogle udsigter til, hvordan virksomheden har til hensigt at reducere sine omkostninger. Dette kan være lige så drastisk som at skære mere personale ned eller forsøge at arbejde mere effektivt med automatisering.

Teslas indtjening kontra forventninger

Endelig holder jeg øje med, hvordan indtjening pr. aktie (EPS ) og omsætning kommer ind i forhold til forventningerne. Dette har været et interessant punkt i det seneste år med nogle Nasdaq – giganter. Selvom virksomheden kan rapportere vækst på et absolut niveau, falder aktien ofte, hvis den er under forventningerne.

For eksempel er konsensus analytikernes EPS-tal $1,63 (11,86 danske kroner). Dette ville være et stort fald fra $2,86 (20,81 danske kroner)-tallet fra 1. kvartal. Men hvis tallet slår forventningerne, kan det udløse et rally i Tesla-aktier, selvom det er under 1. kvartal.

Tallene vil sandsynligvis være den drivende faktor bag bevægelsen i Tesla-aktiekursen på dagen. Historisk set har Tesla-aktien oplevet højere volatilitet end gennemsnittet. Jeg sætter dette ned på det faktum, at virksomheden er en favorit blandt detailinvestorer.

Personligt vil jeg se Teslas indtjeningsrapport med interesse på onsdag, men jeg vil lade alle beslutninger i forbindelse med investering i min portefølje stå, indtil støvet har lagt sig.

3 aktier for at forsøge at sikre sig mod stigende inflation

Nogle mennesker løber bange væk, men der er én ting, vi mener, vi bør undgå at gøre for enhver pris, når inflationen rammer og det er at gøre ingenting.

Penge, der bare sidder i banken, kan ofte miste værdi hvert eneste år. Men for kyndige opsparere og investorer, der har fokus på, hvor de skal overveje at lægge deres penge, er det million-dollar-spørgsmålet.

Det er derfor, vi har sammensat en helt ny specialrapport, der afdækker 3 af vores bedste britiske og amerikanske aktieideer for at forsøge at sikre sig bedst muligt mod inflation, fordi uanset hvad økonomien gør, vil en kyndig investor have deres penge til at arbejde for dem, inflation eller ej.

Jon Smith har ingen position i nogen nævnt aktie. The Motley Fool UK har anbefalet Tesla. Synspunkter på de virksomheder, der er nævnt i denne artikel, er forfatterens egne.

Hvis du investerer, kan værdien af ​​din investering stige eller falde, og din kapital er i fare. Før du investerer, bør dine individuelle forhold overvejes, så du bør overveje at tage uafhængig finansiel rådgivning.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk