Euroen falder tættere på paritet med dollaren på grund af frygt for recession og udsigt til rentenedsættelser

Foto: Shutterstock

Euroen faldt tættere på paritet med dollaren, da frygten for recession og udsigten til mere aggressive rentestigninger i USA satte skub i greenbacks.

Den fælles valuta faldt så lavt som $1,0054 (7 tusind danske kroner) – dets svageste niveau i 20 år – mens pundet faldt tilbage under $1,19 (7 danske kroner).

Sterling og euroen er blevet ramt af de mørkere økonomiske udsigter, efterhånden som inflationen stiger.

En tiltagende energikrise i Europa – hvor den største enkeltstående rørledning, der transporterer russisk gas til Tyskland, begyndte en ti-dages lukning for vedligeholdelse – har også haft sin indflydelse.

Det frygtes, at nedlukningen af ​​Nord Stream 1 kan vare endnu længere på grund af krigen i Ukraine, der påvirker tyske husholdninger og virksomheder og spolerer planer om at fylde lager til vinteren.

Samtidig er dollaren blevet presset højere af forventninger om, at Federal Reserve vil påbegynde yderligere superstore renteforhøjelser, da man optrapper sin kamp mod inflationen.

Officielle tal i morgen kan vise, at inflationen i USA stiger yderligere over det nuværende 41-årige højeste niveau på 8,6 procent, hvilket tvinger Fed til at handle.

Med dollaren allerede på et højdepunkt i 20 år i forhold til en række globale valutaer advarede analytikere om, at udsigterne for euroen var dystre.

“Med ringe økonomisk lettelse i horisonten for Europa og amerikanske inflationsdata, der sandsynligvis vil markere et nyt højdepunkt for året og holde Fed i en aggressiv rentestigning, tror vi, at risiciene forbliver skæve til fordel for dollaren,” sagde Jonas Goltermann hos Capital Economics .

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk