Euro US Dollar valutakurs rammer paritet

Foto: Shutterstock.

Euro US Dollar (EUR/USD) kursen er intervallet i dag på grund af manglende støtte til Euroen (EUR), og rammer tæt på paritet tidligere på dagen.

 

Frygt for recession for eurozonen samt passivitet fra Den Europæiske Centralbank (ECB) kan begrænse gevinsterne for valutaerne. På den anden side kan et tilbageslag i den amerikanske dollar (USD) understøtte EUR/USD i dag.
I skrivende stund ligger EUR/USD-kursen på omkring $1,0050 (7 tusind danske kroner), stort set uændret i forhold til morgenens åbningstal.

Euro (EUR) valutakurser falder på grund af frygt for energiforsyning

Euroen (EUR) har formået at trække sig tilbage i pariteten med den amerikanske dollar (USD) i dag efter et kraftigt fald på grund af frygt for recession i euroområdet. Nedlukningen af ​​Nord Stream 1-rørledningen til årlige reparationsarbejder har ført til frygt for, at Rusland kan forlade gasforsyningen offline, hvilket kan give et potentielt stort slag for handels blokkens økonomi.

Økonomer og politiske beslutningstagere i eurozonens nationer fremhæver også Den Europæiske Centralbanks (ECB) passivitet som en potentiel årsag til den fælles valutas fald. ECB er indstillet til at hæve renten senere på måneden, selvom bestyrelsesmedlemmerne fortsat er delt mellem en renteforhøjelse på 0,25 % eller 0,5 %.

Markus Ferber, koordinator for Det Europæiske Folkeparti på ECON, sagde:

“Mens centralbanker i andre udviklede økonomier er gået all in for at bekæmpe inflationen, har Christine Lagarde siddet på hænderne i de sidste par måneder.”

Et drastisk fald i den tyske investorstemning i juni kan også påvirke EUR i dag. Indekset faldt til -53,8 point mod prognoser på -38,3. Energiforsyning bekymringer, forsyningsflaskehalse og ECB-renteforhøjelser blev alle angivet af virksomheder som hovedfaktorer.

US Dollar (USD) Valutakurser tendens til at falde midt i afkastet på statsobligationer

Den amerikanske dollar (USD) dæmper mange af dagens tidligere stigninger midt i et tilbageslag i valutaen. Faldet kommer på trods af en risiko-af stemning, der sandsynligvis ligger til grund for den sikre havn ‘Greenback’ i dag. Frygten for en økonomisk afmatning på grund af stigende Covid-19-tilfælde i Kina vil sandsynligvis foranledige tilbagetoget til global risikoappetit.

På den anden side oplever valutaen modvind i dag midt i en flugt til sikkerhed på aktiemarkederne. Dette har igen givet anledning til et fald i renten på amerikanske statsobligationer. Frygt for global recession har ført til et forlænget frasalg på aktiemarkederne.

Enhver ulempe for USD vil sandsynligvis blive begrænset af øgede satsninger på aggressive renteforhøjelser fra Federal Reserve. Markederne satser på en række renteforhøjelser fra centralbanken.

Disse væddemål vil sandsynligvis finde støtte midt i højaktiesignaler fra forskellige Fed-politikere. I de seneste dage. Mandag bekræftede Fed-bestyrelsesmedlem James Bullard, at han ‘støttede fuldt ud’ yderligere 0,75 % renteforhøjelser. Bullard citerede sidste uges robuste jobrapporter som bevis for sin holdning.

EUR/USD valutakurs prognose: Vil den amerikanske inflation stige presse USD højere?

Ser man til resten af ​​ugen for euroen, kan et fald i industriproduktionen i maj trække den fælles valuta ned, hvis tallene udskrives som forventet på onsdag.

Yderligere bekymringer over gasforsyninger til eurozonen og øget frygt for recession kan også tynge den fælles valuta i denne uge.

På den anden side kan fredagens indsnævring af euroområdets handelsunderskud dog være med til at understøtte EUR.

For den amerikanske dollar vil investorerne afvente spændt junis inflationstal på onsdag. Hvis de stiger som forventet, kan det skubbe valutaen højere midt i fornyede Fed-satsninger på renteforhøjelser. PPI-tallene på torsdag forventes at forblive uændrede, hvilket kan have en lignende effekt på investorernes stemning.

Et forventet opsving i junis detailsalgstal fredag ​​kan også hjælpe valutaen med at klatre. Hvis tallene udskrives som forventet, vil det repræsentere en drastisk vending fra majs fald på -0,3 %. På den anden side er fredag ​​også sat til at bringe et fald i forbrugernes stemning, hvilket kan begrænse eventuelle potentielle gevinster.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk