EU øjner 47 milliarder dollars i privat kapital til at finansiere deep-tech start-ups

EU øjner 47 milliarder dollars i privat kapital til at finansiere deep-tech start-ups. Foto: Shutterstock.

BRUXELLES, 5. juli (Reuters) – Europa-Kommissionen planlægger foranstaltninger for at tiltrække 45 milliarder euro ( 334 milliarder danske kroner) i privat finansiering til “deep-tech” start-ups, dem baseret på betydelige videnskabelige eller tekniske fremskridt, et EU-politisk dokument set af Reuters viste.

 

En ny børsnoteringslov, der er planlagt til senere i år, vil også reducere omkostningerne ved børsnoteringer for virksomhederne, tilføjede dokumentet, A New European Innovation Agenda.

Forslagene, som EU-direktøren forventes at annoncere på en pressekonference om innovation kl. 13.30 GMT tirsdag, har til formål at hjælpe den 27-lande blok med at indhente USA, Japan og Sydkorea inden for avanceret teknologi, venturekapital finansiering og innovative patenter.

“Cirka 45 milliarder euro i finansiering til scale-ups kunne mobiliseres i 2025 fra uudnyttede kilder til privat kapital, og omkostningerne ved notering på offentlige markeder kan også reduceres,” hedder det i dokumentet.

Det sagde, at virksomheder vil finde det nemmere og billigere at notere på markedet i henhold til en Listingslov, der skal foreslås i anden halvdel af året, en del af Kommissionens handlingsplan for kapitalmarkedsunionen (CMU) annonceret i 2020.

For at give stiftere mulighed for at bevare større kontrol efter børsnoteringen, kan loven også foreslå en harmonisering af juridiske ordninger relateret til dual class aktiestrukturer i hele EU, hedder det i avisen.

Kommissionen foreslog også et innovationskøns- og mangfoldighedsindeks og vil i første halvdel af næste år udsende vejledning om såkaldte regulatoriske sandkasser, der kunne omfatte løsere regler for innovative projekter.

Bloomberg rapporterede først om EU-planerne.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk