En børssektor, man bør undgå lige nu

Foto: Shutterstock.

Forbrugerskøn er en aktiemarkedssektor, investorer skal være særligt opmærksomme på i vanskelige økonomiske tider.

 

Jeg nærmer mig at investere mine penge med en risikobaseret tankegang. Efter min mening er det, du ikke køber, lige så vigtigt som det, du investerer i.

Nedenfor er de store aktiemarkedssektorer, jeg undgår i det nuværende økonomiske miljø i Storbritannien.

Helhedsbillede

Den britiske økonomi står over for megen modvind. Inflationen i Storbritannien er i øjeblikket lidt over 10 %, ifølge officielle Bank of England-data. Dog forventer det britiske handelskammer RCE 14 % inflation!

Enkelt sagt betyder en så høj inflation, at forbrugerne bruger langt færre penge på nødvendige ting som mad og bolig, hvilket betyder mindre økonomisk vækst i fremtiden.

Centralbanken hævede renten for at dæmme op for inflationen. Højere renter (eller strammere pengepolitik) betyder dog, at omkostningerne ved at servicere gæld stiger.

Dette vil føre til højere renter på boliglån og højere afdrag på virksomhedernes gæld. Samlet set er virkningen af ​​denne makroøkonomiske udvikling på den britiske økonomi negativ.

I disse svære tider ønsker vi at undgå virksomheder, der ikke leverer de varer og tjenester, vi har brug for, og dem, der er økonomisk sårbare.

Ser man på FTSE 350-muligheden i dag, er der én bestemt sektor, som jeg foretrækker ikke at have i min portefølje.

Eventuelle varer og tjenesteydelser

Det kaldes også forbrugernes skøn, fordi det er afhængigt af konjunkturcyklussen for god ydeevne.

Forbrugerdiskretionære virksomheder tilbyder ikke-essentielle varer og tjenester, der er i høj efterspørgsel i perioder med høj økonomisk aktivitet.

Så når forbrugernes tillid og købekraft er høj, har disse typer aktier en tendens til at klare sig godt. Denne kategori kan omfatte avanceret beklædning, underholdning, detailhandlere, fritidsaktiviteter, hotelkæder og endda biler.

Men når forbrugerne har færre penge at bruge, fokuserer mange primært på at betale regninger som forsyningsselskaber, dagligvarer, realkreditlån og husleje frem for at bruge på nye ure, biler eller computerspil.

Som følge heraf har forbrugsaktier en tendens til at underperforme, når økonomien står over for modvind, som de gør nu.

Faktisk er FTSE 350 Consumer Discretionary Price Index allerede faldet omkring 22 % i år i skrivende stund.
Når man ser på FTSE 350, kommer jeg til at tænke på navnene JD Sports, Next, Currys og Games Workshop som eksempler på den forbrugercyklus, jeg i øjeblikket undgår.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk