Elon Musk beder formelt Twitter om at afslutte fusionsaftale på 44 milliarder dollar

Elon Musk. Foto: Shutterstock.

Elon Musk sendte officielt et brev til Twitter, hvor han bad dem lukke fusionsaftalen på 44 milliarder dollar (325 milliarder danske kroner).

 

Advokater, der arbejder for SpaceX-milliardærer, har indgivet Schedule 13D-dokumenter til Securities and Exchange Commission (SEC) i Washington, DC.

Dokumentet bekræfter i det væsentlige, at verdens rigeste mand, Elon Musk, har fortalt Twitter, at han vil ud af virksomheden.

“Den 29. august 2022 sendte reporterens rådgiver et brev (“Meddelelse om opsigelse af den 29. fusionsaftale”) til Twitter (på vegne af reporteren). Dokumentet siger: Han står i øjeblikket over for retssager for at afgøre, om han vil blive tvunget til at købe det sociale netværk i henhold til det oprindelige tilbud.

Ifølge retsdokumenter indgivet i går bad Musks team Twitter-whistleblower Peiter Zatko om at give oplysninger om, hvordan Twitter måler spam på deres konto.

Disse omfattede dokumenter og kommunikation om virksomhedens spam og påståede sikkerhedssårbarheder, såvel som virksomhedens overholdelse af hans aftale fra 2011 fra Federal Trade Commission og “Twitters involvering i ulovlige aktiviteter.”

Det kunne give et stort løft til hans påstand om, at han blev misforstået og give ham mulighed for at komme ud af virksomheden.

En Twitter-advokat sagde ved et retsmøde i sidste uge, at Musks fokus på spam som et middel til at afslutte virksomhedens opkøbsaftale var “juridisk irrelevant.”

Begge sider har sagsøgt hinanden og står over for en fem dages retssag den 17. oktober.
Musk vil have en aftale, men Twitter vil have en domstol til at beordre ham til at købe virksomheden ifølge de aftalte $54,20 (400 danske kroner) per share.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk