Din livsvarige livrente kan være mindre, end du tror

Foto: Shutterstock.

Skattetrick: Pensionistlofter er så komplicerede, at opsparere kan ende med at betale mere i skat, end de burde.

 

En ven delte for nylig sin erfaring med skattetrykket på en livrente. Han gav mig lov til at skrive om det anonymt. Resultaterne var uventede og økonomisk smertefulde for ham.

Kate Smith, The Telegraph’s Pensions Physician, var venlig nok til at forklare, hvordan denne proces fungerer. Tallene er afrundet for klarhedens skyld, men er ellers sande. De fleste læsere vil sige, at enhver, der bekymrer sig om en livstidsydelse, der i øjeblikket er frosset til £1.073.100 (8 mio. danske kroner, har råd til det.

Vi kæmper alle med stigende leveomkostninger, og regeringer har brug for yderligere finansiering. Hvorfor ikke lade folk med store pensionskasser betale?

Nogle hævder, at pensionsopsparing bør tilskyndes, og at hvis din pensionsindkomst allerede er underlagt indkomstskat, bør den ekstra skattebyrde ikke straffe din investerings succes.

Det forekommer mig perverst, at vi på den måde kan skabe et kunstigt tab, som ikke kan opvejes af et overskud af udkrystalliserede midler. Jeg er ikke sikker på, om dette er bevidst eller blot en forglemmelse af de mennesker, der har designet reglerne. Det bør folk med store pensionsopsparinger i hvert fald være opmærksomme på.

Det kan for eksempel påvirke mængden af ​​indkomst, du modtager fra Sipp. Det kan også påvirke, hvornår og hvor meget du kan hæve som et engangsbeløb.

Den bedste mulighed afhænger også af, hvor lang tid der går mellem pensionering og hendes 75 års fødselsdag. Simon arbejdede til han var 70, så han var kun fem år, men det er ikke alle, der får den chance. Forvrængning efter 10 års massive abonnementer kunne nemt have opkrævet dig store skatter, når de logisk set ikke burde have været og potentielt kunne have været undgået.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk