Deutsche Bundesbank ser tegn på recession i Tyskland

Foto: Shutterstock.

Antydninger af en recession i Europas største økonomi bliver mere tydelige efter en betydelig forværring af forsyningsforholdene, ifølge Deutsche Bundesbank.

 

Forsinkede energiforsendelser, især som en direkte konsekvens af Ruslands krig i Ukraine, fører til stigende priser og stigende usikkerhed i Tyskland, der påvirker både virksomheder og husholdninger, sagde centralbanken i en månedlig rapport mandag.

Mens akkumulerede gasforsyninger sandsynligvis vil hjælpe med at undgå formel energirationering om vinteren, vil den økonomiske produktion sandsynligvis falde “noget” i tredje kvartal før en “mærkbar” nedgang i de følgende to, påpeger Bundesbank.

“Der er stigende tegn på en recession i den tyske økonomi i betydningen et klart, bredt funderet og længerevarende fald i den økonomiske produktion.”

Landet vil sandsynligvis være i stand til at undgå den alvorlige situation, der er skitseret i et ugunstigt scenario i institutionens fremskrivninger fra juni, som forudså et samlet fald på 3,2 pct. i løbet af 2023, men udsigterne er stadig “ekstremt usikre.”

Inflationsraterne ventes også at stige yderligere i de kommende måneder, efter at visse statsstøtteforanstaltninger til at sænke omkostningerne til brændstof og offentlig transport udløb i slutningen af ​​august. Overskriftsinflationen kan endda nå tocifrede tal, ifølge Deutsche Bundesbank.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk