Burde jeg købe denne AIM-aktie?

Foto: Shutterstock.

AIM-aktien Renold er midt i en trendvending, der presser aktiekursen op. Kan den fortsætte med at reducere omkostningerne og øge indtjeningen?

 

Jeg kan købe den for 23,5 pence pr. aktie. Havde jeg købt den tæt på 6,9p i maj 2020, et lavpunkt i 20 år, ville det være steget 246 %.

Jeg har desværre ikke en. Men havde jeg købt den for omkring 82p i juli 2015, ville jeg have tabt 72 %. I betragtning af op- og nedture i aktiekurserne ser det ud til, at jeg står over for en vending.

Men før vi kommer ind på det, er der noget, vi skal forholde os til.

Er Renold en AIM-aktie?

Renold blev grundlagt i 1879 og fremstiller kraftoverførselsprodukter såsom, koblinger, gear, tandhjul og industrielle kæder.

Hvordan kunne en virksomhed grundlagt i det 19. århundrede og først optaget til handel på London Stock Exchange (LSE) i 1946 være aktionær i AIM?

I juni 2019 blev alle aktier overført og blev til aktier i AIM.

Renold er ikke forpligtet til at offentliggøre et overtagelsestilbud til AIM, medmindre målvirksomhedens markedsværdi, nettoaktiver eller indtjening før skat er 100 % eller mere af Renolds.

På større markeder er grænsen 25 %. Renolds administrerende direktør siger, at flytningen vil give virksomheden mulighed for at “handle hurtigere, billigere og mere pålideligt.” Skiftet til AIM er en del af en bredere strategi for at reducere omkostninger og øge omsætningen efter mange års kamp.

Sammenkædning af sving

I årevis var Renold plaget af stigende salg og faldende avancer, hvilket havde en negativ indvirkning på selskabets aktiekurs.

Reynolds omsætning (i £m) og driftsmargin (%) 1998-2022.

I 2014 blev deres tre-trins strategiske plan formelt formuleret for at vende virksomheden.

Renold var i stand til at vokse sit overskud fra 2016 til 2019. Driftsmarginerne steg også, delvist på grund af flytningen af ​​produktionen til Kina.

Dette viser, at turn-around-planen virkede. Så kom pandemien.

2022 oplevede dog en stærk vending, og marginerne blev fastholdt. Det er vigtigt, at omsætningen pr. medarbejder steg, og de samlede faste omkostninger faldt. Dette er et tydeligt tegn på, at effektiviteten er i bedring.

2014-2022 omformulering af nøglepræstationsindikator.

Renold opererer på et meget fragmenteret marked, hvilket gør yderligere opkøb nemme. Kun 7 % af salget kommer fra højvækstlande. Så Renold har plads til at vokse.

Kan vi gøre meningsfulde fremskridt og øge vores indtjening ud over alle tiders højder? Vi ønsker at gøre dette, før vi køber, og vi har en ny strategisk plan, der skal hjælpe os med at gøre det. Virksomheden har også brugt omkring 5,5 millioner pund i kontanter for at dække sine overskuelige fremtidige pensioner, hvilket kan underminere dets vækstpotentiale.

Indtil videre vil jeg holde øje med denne AIM-aktie for at se, om nogle af mine bekymringer bliver løst, men i dag vil han ikke købe ISA på grund af aktier og aktier. Når det kommer til investering, kan det være en fordel at vente og se, hvordan tingene udvikler sig.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk