Bavarian Nordic-aktien på himmelflugt efter ny milliardordre

Foto: Shutterstock.

Det danske biotekselskab Bavarian Nordic har landet en kontraktudvidelse, der potentielt betyder et salg på op til 434 millioner dollars – omkring 3,2 milliarder kroner. Nyheden fik tirsdag morgen selskabets aktiekurs til at stige med 9 procent.

 

Aftalen indebærer en 10-årig kontraktudvidelse på levering af koppe- og abekoppevacciner til Canada. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Desuden har Bavarian Nordic indgået en flerårig kontrakt med det canadiske forsvar. Denne aftale har en værdi på op til 20 millioner dollars.

Størstedelen af vaccinerne vil ifølge selskabet blive leveret i 2023, men aftalen indeholder mulighed for fortsat at levere vacciner frem til 2032, hvilket vil tilføre selskabet en yderligere indtægt på op til 198 millioner dollars.

‘Som en betroet leverandør af koppevacciner til de canadiske myndigheder siden 2008 er vi glade for at ekspandere og udvide vores samarbejde i det næste årti og dermed hjælpe med at opretholde Canadas beredskab, så de kan reagere hurtigt i nødsituationer som det aktuelle abekoppeudbrud,’ siger administrerende direktør Paul Chaplin i pressemeddelsen.

Den netop indgåede kontrakt er i praksis en udvidelse af en eksisterende kontrakt, Bavarian Nordic har med de canadiske sundhedsmyndigheder. på 56 millioner dollars. Denne aftale blev sikret i juni i år.

Herudover har biotekselskabet en forsyningskontrakt med USA, hvortil kommer, at man også har leveret de nævnte koppevacciner til en række andre lande.

Bavarian Nordic har specialiseret sig i forskning, udvikling og fremstilling af aktive kræftimmunoterapier og vacciner til smitsomme sygdomme.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk