Asos lider tab – kunderne udebliver på grund af krisen

Foto: Shutterstock.

Online-modefirmaet Asos er faldet i minus for hele året og advarede om, at det ville forblive i minus i første halvdel af det nye regnskabsår på grund af omstruktureringsbestræbelser og en “utrolig vanskelig” økonomisk baggrund.

 

Koncernen rapporterede et underskud før skat på £31,9 mio. (270 mio. danske kroner) for året frem til 31. august. Dette kommer, efter at aftaler har været hårdere end forventet i de seneste måneder, da inflationen løb løbsk, hvilket fik kunderne til at begrænse deres forbrug.

Selskabet bekræftede, at det har aftalt nye vilkår med sine långivere på en kreditlinje på $350 millioner (3 mia. danske kroner).

I sine helårsresultater sagde Asos, at handelen forblev ustabil fra starten af ​​året og kun viste en “lille” forbedring fra august efter en vanskelig september. Gruppen forudser, at det samlede beklædningsmarked vil falde i løbet af det næste år, da leveomkostningskrisen rammer forbrugerne hårdt.

Omstruktureringen, ledet af den nye administrerende direktør José Antonio Ramos-Calamonte, omfatter et skift til aktier i ‘rigtig størrelse’, men introducerer rabatter på tøjskift, hvilket fører til, at tab i første halvdel af året vil forekomme.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk