£500 at investere! En 6 %-afkastende FTSE 100-perle, som kan anbefales

Foto: Shutterstock.

Aktiemarkedskorrektionen har skabt utallige købsmuligheder, men der er en FTSE 100-aktie, der har fanget Zaven Boyrazians opmærksomhed.

 

FTSE 100 er fyldt med investeringsmuligheder for en investor som mig med kapital især i det nuværende aktiemarkedsmiljø. Relativt set er 500 £ (4 tusind danske kroner) faktisk ikke så mange penge. Det er dog nok at købe omkring 387 aktier i Vodafone Group (LSE:VOD).

Telekommunikationgiganten har sandsynligvis ikke brug for nogen introduktion. Men det kan virke underligt at beskrive det som en “perle”. Når alt kommer til alt, har Vodafone-aktien været på en nedadgående bane de sidste fem år, hvor markedsværdien stort set er blevet halveret. Alligevel kan det hele snart være fortid. Lad os se nærmere på, hvad der kunne være en fremragende tilføjelse til min portefølje.

FTSE 100-turnaround-muligheden i 2022

I 2018 gennemførte ledelsen en ret dyr fusion mellem Vodafone India og Idea Cellular for at danne en ny gruppe kaldet Vodafone Idea. Dette arrangement på flere milliarder euro, parret med ugunstige valutakurser og indskrivningsgebyr sendte bundlinjen dybt i minus med omkring 7,6 mia.

Det er overflødigt at sige, at det er et ret forfærdeligt syn for investorer, der historisk set har været afhængige af disse FTSE 100-aktier som en pålidelig kilde til udbytteindtægter. Og selv i dag fortsætter Vodafone Idea med at være et dræn på flere milliarder euro på rentabiliteten. Men som det blev påvist i den seneste årsrapport for 2022, betyder det måske ikke længere noget.

På trods af inflationspresset kom overskuddet for regnskabsåret 2022, der sluttede i marts op på 2 mia. EUR Det er under de 2,7 mia. EUR (14 mia. danske kroner), der blev rapporteret, før fusion debacle i 2018 startede. Men dets højere marginer i Tyskland og ekspansion til Afrika betaler sig især med udrulningen af ​​5G, der skaber nye indtægtsmuligheder.

Især Afrika har fanget min opmærksomhed. Udover at nå ud til 184,5 millioner mobilbrugere er firmaet blevet regionens førende udbyder af finansielle tjenester. Dens fintech M-Pesa- platform henvender sig nu til 52,4 millioner brugere og behandler transaktioner på €19,9 mia. ( 148 mia. danske kroner) over de sidste 12 måneder.

Denne opmuntrende fremgang har endnu ikke omsat sig til nogen meningsfuld vækst i omsætningen. Men det har hjulpet med at genoprette avancerne. Så meget, at afkastet på den investerede kapital nu ligger på 7,2 % mod 5,1 % i 2021. Med andre ord bliver der genereret mere aktionærværdi, hvilket understøtter FTSE 100-aktiens nuværende udbytte på 6 %.

At tage et skridt tilbage

Hvor tillokkende koncernens udbytte med et bæredygtigt udseende end kan være, så har jeg nogle bekymringer. Det er ikke helt billigt at drive en telekommunikations infrastruktur virksomhed. Og Vodafone har opbygget en betydelig gæld gennem årene. For at være specifik har den i øjeblikket €58,1 mia. (431 mia. danske kroner) langfristede låneforpligtelser. Og med renten på vej op kan det vise sig at blive ret problematisk.

Det er dog værd at bemærke, at €46 mia. (342 mia. danske kroner) af denne gæld er holdt i obligationer med udløbsdatoer, der strækker sig fra i dag og helt frem til 2059. Og derfor ser der ikke ud til at være nogen umiddelbar solvens nød i horisonten for denne FTSE 100 forretning.

At se en så høj grad af finansiel gearing kan hæmme fremskridt. På trods af dette handicap og al vægten af ​​underpræsterende historiske beslutninger har det nuværende ledelsesteam formået at hæve sig over det og levere et attraktivt udbytte samt et langsigtet vækstpotentiale. Det er derfor, jeg tror, ​​at denne virksomhed kunne udgøre en fin tilføjelse til min indkomst portefølje.

Hvorfor denne aktie på £5 kunne være indstillet til at stige

Er du på udkig efter britiske vækstaktier? Hvis ja, så få denne GRATIS rapport uden strenge nu, mens den stadig er tilgængelig.

Du vil opdage, hvad vi mener er en top vækstaktie i det kommende årti og denne virksomheds præstation er virkelig fantastisk. I 2019 returnerede det 150 millioner pund (1 mia. danske kroner) til aktionærerne gennem tilbagekøb og udbytte.

Vi mener, at dens finansielle stilling er omtrent lige så solid som noget andet, vi har set.

  • Siden 2016 er den årlige omsætning steget med 31 %
  • I marts 2020 LADDEDE en af ​​dets seniordirektører 25.000 aktier – en stilling til en værdi af £90.259 (789 tusind danske kroner)
  • Pengestrømmen fra driften er steget 47 pct. (Selv dens drift margener stiger hvert år!)

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk