Tesla Model Y får den højeste sikkerhedsscore nogensinde i europæisk test

Tesla model Y. Foto: Shutterstock

Euro NCAP sagde, at Model Y’s sikkerhedsassistent var “næsten perfekt”

 

Tesla udvidede sin femstjernede ratingrække i Europa med Model Y, meddelte virksomheden. Den elektriske crossover-SUV opnåede topkarakterer under sikkerhedstest udført af European New Car Assessment Program (Euro NCAP), og modtog den højeste samlede score blandt ethvert køretøj, der blev testet under agenturets strengere testprotokol.

Testen måler fire områder: køretøjets evne til at beskytte voksne; dets evne til at beskytte børn; den beskyttelse, det giver sårbare trafikanter som cyklister og fodgængere; og dets sikkerhedshjælpefunktioner.

Model Y, der er lavet på Teslas nye gigafabrik i Berlin, opnåede 97 procent i beskyttelse af voksne beboere og en “næsten perfekt” 98 procent i Safety Assist, med fuld point for sin vognbanestøtte og nye kabinekamera-baserede førerovervågningssystem, Det oplyser Euro NCAP.

Agenturet roste også Tesla for dets kamera-only vision-system, som det sagde “præsterer bemærkelsesværdigt godt” til at forhindre kollisioner med andre biler, cyklister og fodgængere.

“Tesla har vist, at intet andet end det bedste er godt nok for dem, og vi håber at se dem fortsætte med at stræbe efter det mål i fremtiden,” sagde Michiel van Ratingen, Euro NCAPs generalsekretær, i en erklæring.

Ifølge resultaterne scorede Model Y:

  • 97 % i Beskyttelse af voksne
  • 98 % i Safety Assist
  • 87 % i børnepassagerer
  • 82 % i sårbare trafikanter (fodgængere)

 

Euro NCAP er European New Car Assessment Program, oprindeligt startet af den britiske regering, men nu forbundet med flere nationer såvel som EU. Den tester for frontalkollision, sidekollision og bagudslag, såvel som børnesikkerhedsfunktioner, og hvor alvorlige påvirkninger på fodgængere eller cyklister sandsynligvis vil være.

Euro NCAP tester også for sikkerhedsassistentfunktioner såsom vognbanehold, hastighedsassistance, overvågning af passagerstatus (er føreren opmærksom på? falder i søvn?), og kollisionsundgåelsessystemer såsom autonom nødbremse og fremadgående kollisionsadvarsler.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk