Tesla Model 3 Oversigt

Hvad er Tesla Model 3?

Tesla Model 3 er en amerikansk fire-dørs sedan-bil med bag-  eller firehjulstræk, plads til fem personer på en klem og en berøringsskærm indeni. Sikker på, det er helt elektrisk, men det lyder næppe som A Verified Big Deal, gør det? Men Tesla Model 3 er en af de vigtigste store tilbud i det 21. århundrede indtil videre.

Dette er Teslas længe ventede overkommelige entry-level-bil, designet til at tage imod de bedst sælgende som BMW 3-serien, Audi A4 og Mercedes C-Klasse, for ikke at nævne deres langsomme-off-the-mark elektriske fætre. Og takket være Teslas virale, kendte navnestatus og ambitionen om bilens funktioner, er Model 3 blevet et fænomen.

Hvor meget taler vi om?

Den sidder under Model S sedan i serien, og i Standard Range Plus skikkelse er den prissat fra 555.000 kr. Det giver dig baghjulstræk og en påstået rækkevidde på 447 km mellem besøg på en offentlig Supercharger eller dit hjem wallbox.

Over det i ‘3’-rangrækkefølgen ligger to versioner med firehjulstræk: Long Range (god til op til 580 km) og Performance, som ofrer et par miles af rækkevidde, men vil overgå en Lamborghini Huracán op til national hastighedsbegrænsning. Så noget for enhver smag …

Har Tesla holdt sine løfter om pris?

Disse modellinjer er korrekte i skrivende stund , men Tesla har en vane med at skabe og dræbe trimniveauer med vilje – her i dag, væk i morgen. Og prisen har for længst sneget sig væk fra målet på midten af 260.000 kr, engang blev rost. Ikke at det forhindrede Model 3 i at blive Storbritanniens bedst sælgende elbil i 2020.

Som i alle Teslaer – og de fleste elbiler – er Model 3 drevet af en plade af lithium-ion-batterier monteret i bilens gulv, hvor de er bedst beskyttet mod et styrt og hjælpsomt lavt for at holde tyngdepunktet i skak. Det betyder, at du får en ekstra bagagerum (trunk eller front, vælg din front-forspændte lastrum) i næsen, som er praktisk til at opbevare mudrede ladekabler.

Det lyder meget praktisk, men hvad med de sjove ting?

Chancerne er, at du har hørt fragmenter af, hvad der gør Teslaer så interessante, der flyder rundt på internettet. Kæmpe berøringsskærme, sjovt påskeæg-indhold som spil og indbygget Netflix, og noget om, at de kan køre selv, mens du tager en lur eller ser Tiger King. Lad os fortsætte med at hylde Tesla for sandheden i det, og aflive de myter, som det californiske mærkes kult-lignende følger ville få dig til at tro.

Hvad er dommen?

Stillet mod po-faced konkurrenter er Teslaer uvægerligt de hurtige, de effektive, de sjove med Fart Mode og de heldige, der er mindst afhængige af et tilfældigt opladningsøkosystem. Selv en grundlæggende version med en enkelt bagudrettet motor og kun Chill/Sport accelerationsindstillinger udvikler 235 hk og slår til 60 mph hurtigere end en £55k Jaguar F-Type.

Selvom den vrede frø-styling ikke falder i enhver smag, er interiøret et ægte kærlighed/had arrangement, og køredynamikken er ikke så mindeværdig, når du er holdt op med at sluge din tunge, hver gang du slår gashåndtaget, er det nemt at se, hvorfor Model 3 er blevet en global standardsætter for elbiler.

Det er den fremtid, vi blev lovet – en bil med sans, humor og et nyt bud på de gamle normer. Efter at have prøvet dette, vil din gamle repmobil føles positivt brunellisk.

“Den mest imponerende elbil på denne side af en Porsche Taycan. Frisk design, en sans for humor og understøttet af Superchargers”

Model 3 var Top Gears 2019 sedan af året, slog den gamle garde og fastholdt sit forspring med de nye EV-pretenders. Den har været i produktion siden midten af ​​2017, men selv på vej ind i middelalderen har intet på markedet endnu formået at slå Model 3 på alle fronter. Selvom den ikke er uden fejl, er den ganske enkelt en af ​​de mest interessante, overbevisende biler i verden lige nu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk