Rolls-Royce ansætter ny CEO

Rolls Royce. Foto: Shutterstuck.

Blue Chips fortsatte deres positive start på ugen. FTSE 100 blev handlet 55 point højere til 7.360,98.

 

Rolls-Royce har udpeget Tufan Ergin Bilgic som administrerende direktør til at efterfølge Warren East fra 1. januar.

Hr. Ergin Bilgic, som har en baggrund i ingeniørvidenskab, har opbygget sin karriere i international forretning, herunder over 20 år hos BP med fem år som en del af dets ledelsesteam.

I sin sidste rolle, før han forlod firmaet i 2020, ledede han BP’s downstream-forretning, som omfattede raffinering, petrokemikalier, servicestationsnetværk, smøremidler, Midstream-drift og Air BP-jetbrændstof driften.

Han har haft adskillige ikke-udøvende bestyrelsesposter i tung industri og fremstillingsvirksomheder, herunder hos rumfartsteknologi gruppen GKN. Han er i øjeblikket partner hos Global Infrastructure Partners (GIP), et private equity-firma, der ejer Edinburgh Lufthavn.

Rækkevidde ramt af stigende omkostninger

Daily Record og Daily Express -ejeren Reach sagde, at omsætningen var faldet i forhold til stærke sammenligninger sidste år.

Koncernens omsætning faldt 1,6 %, mens det justerede driftsresultat kom på 47,2 mio. GBP (413 mio. danske kroner) et fald på 31,5 %; afspejler “hidtil uset stigning i omkostningerne til avispapir”, som steg med ca. 65 % på en sammenlignelig mængde.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk