Nyt “benzinkort” gør det lettere at lade din elbil

Foto: Shutterstock

Et kompliceret og ulogisk netværk af ladestandere har i lang tid været en af de største gener for elbilejere. Det vil energifirma nu lave om på med et nyt, smart “benzinkort”.

 

En af de største årsager til, at elbilen fortsat møder modstand er, at det er for bøvlet med ladestanderne. Indtil nu har man nemlig skulle benytte adskillige apps eller forskellige brikker til hver eneste ladeoperatør. Det vil firmaet DCC Energi, der blandt andet står bag de danske Shell tankstationer, nu lave om på.
De har derfor lanceret et såkaldt mobilitetskort, som skal fungere som de klassiske benzinkort, men altså også til ladestandere.

Mobilitetskortet indføres i samarbejde med næsten alle de største ladeoperatører herhjemme og vil fungere til samtlige ladestandere fra E.ON, Clever, Shells lynladere samt øvrige tankstationer i Danmark med ladestandere. Efter planen vil kortet kunne benyttes ved omkring 90 procent af samtlige danske ladestandere.

Logikken bag er, at det skal være lige så let at eje elbil, som det er at eje benzin- og dieselbiler. I den forbindelse har den begrænsede tilgængelighed ved ladestandere været en af de store hager ved elbilens popularitet.

Nemmere adgang til ladning på ferieturen

Ligeledes har det været en hyppig antagelse, at det selvfølgelig må være besværligt at tage på bilferier eller længere ture i elbiler, når nu det er så besværligt med ladestanderne. Men dette søger DCC Energi også at lave om på. Derfor kan de afsløre, at kortet foruden danske ladere også vil give adgang til mere end 275.000 ladestandere fordelt på 35 europæiske lande – herunder alle danskernes foretrukne feriedestinationer.

På de europæiske veje udvides netværket, så mobilitetskortet kan benyttes ved Ionity, Shell, Fastned, Audi, Mer og Osprey foruden de ladeoperatører, som kortet dækker i Danmark.

Kortet kan bruges af alle

Selvom kortets primære målgruppe lader til at være elbilejere, skal det ses som en forlængelse af det almindelige benzinkort, man i længere tid har kunne få hos Shell. Det betyder også, at kortet fortsat vil kunne benyttes til at tanke almindelig benzin og diesel ved alle danske Shell-, F24- og Q8-tankstationer.

Sådan får du kortet

Alle, der fremover bestiller et Shell Card, vil automatisk blive tilbudt det nye mobilitetskort, der både kan bruges til opladning af elbiler og tankning af forbrændingsbiler. Har man i forvejen et almindeligt Shell Card, vil man indenfor den nærmeste fremtid kunne udskifte sit gamle kort for mobilitetskortet på Shells hjemmeside.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk