NIO bygger sin første swap-station i Danmark i år

Foto: Shutterstock

Slagelse får Danmarks første batteriskiftestation fra det nye bilmærke NIO. Selve bilerne ankommer i løbet af 2-3 måneder, og næste år følger flere swab-stationer.

 

22. august annoncerede NIO, som en af verdens mest innovative og teknologisk avancerede virksomheder, at dens første bil, NIO ET7, bliver sendt ud på det nordiske marked i løbet af efteråret 2022.

Og nu kan kommende NIO-brugere så ovenikøbet glæde sig over, at den første swap-station er ved at blive opført i Slagelse.

NIO-brugere kan lige som alle andre elbilbrugere lade op derhjemme eller på det eksisterende netværk af ladestandere, men snart kan de også vælge at få udskiftet hele batteriet i stedet for at vente på en opladning. Det betyder, at NIO-brugere kan komme lige så hurtigt tilbage på vejene som traditionelle brændstofbiler kan i dag.

“NIOs swap-stationer kommer til at ændre den måde, vi tænker elbiler på. De giver brugerne flere muligheder, større fleksibilitet og sender NIO-brugere langt hurtigere tilbage på vejene end ved en almindelig opladning. I løbet af de kommende år vil NIO opstille mange flere swap-stations rundt omkring i landet, hvor NIO-brugere nemt og hurtigt kan skifte til et fuldt opladet batteri i stedet for at skulle vente på at lade op”, siger Head of User Development for NIO i Danmark, Anja Bruun Meineche til Ritzau.

Over 11.000 stationer globalt

Swap-stationen i Slagelse er den første af en række stationer, der i de kommende år vil blive opført i Danmark. Således vil selskabet bidrage til, at antallet af swap-stationer globalt kommer op på over 11.000 samt at NIO-fællesskabet både fysisk og digitalt, får fodfæste i Norden og Europa.

“Vi er utrolig glade for at kunne tilbyde danske NIO-brugere denne mulighed allerede i år. Vores globale fællesskab af stolte NIO-brugere består af fremsynede og nysgerrige mennesker, der sætter pris på frihed og bekymringsfri rejser. De deler vores optimisme for en mere positiv og bæredygtig fremtid og er helt afgørende rolle for den konstante udvikling og innovation af produkterne”, siger Anja Bruun Meineche videre.

Udover at producere avancerede elbiler har NIO en mission om at bidrage til en livsstil og et fællesskab, der baserer sig på Blue Sky Coming, som er en filosofi om en lysere, positiv fremtid og en mere bæredygtig morgendag.

Den første NIO-elbil, der bliver lanceret i Danmark, er NIO ET7, der har en rækkevidde på op til 1000 kilometer på en enkelt opladning og samtidigt tilbyder en rummeligt, raffineret og hyggelig kabine.
Det forventes, at ET7 bliver tilgængelig fra efteråret 2022.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk