Musk: Selvkørende Teslaer er lige om hjørnet

Foto: Shutterstock

Elon Musks sætter nyt mål for Teslaer selvkørende biler: Vil have bred udrulning inde udgangen af året.

 

Teslas ejer og grundlægger Elon Musk sagde mandag, at han havde til formål at få den elektriske bilproducentens selvkørende teknologi klar ved årets udgang og håber, at det kunne være i bred frigivelse i USA og muligvis i Europa, afhængigt af lovgivningsmæssig godkendelse.

I en tale på en energikonference i Norge sagde Musk, at hans opmærksomhed i øjeblikket var fokuseret på hans SpaceX Starship-rumfartøj og selvkørende Tesla-elbiler.

Det skriver nyhedsmediet Reuters efter et interview med rigmanden på konferencen i Stravanger.

”Der er to teknologier jeg ideelt set er fokuseret på: At få vores Starship i kredsløb, og efterfølgende på at få Tesla biler til at være selvkørende inden udgangen af året,” fortæller Tesla- og SpaceX-chef Elon Musk i interviewet.

Tidligere sagde Musk, at verden skal fortsætte med at udvinde olie og gas for at opretholde civilisationen, samtidig med at der udvikles bæredygtige energikilder.

“Realistisk set tror jeg, at vi er nødt til at bruge olie og gas på kort sigt, for ellers vil civilisationen smuldre,” fortalte Musk til journalister på sidelinjen på konferencen.

På spørgsmålet om Norge skulle fortsætte med at bore efter olie og gas sagde Musk: “Jeg tror, at en yderligere efterforskning er berettiget på dette tidspunkt.”

“En af de største udfordringer, som verden nogensinde har stået over for, er overgangen til bæredygtig energi og til en bæredygtig økonomi,” sagde han. “Det vil tage nogle årtier at gennemføre.”

“Lige om hjørnet”

Elon Musk har ved flere tidligere lejligheder varslet at særligt Tesla-bilernes selvkørende evner skulle være lige om hjørnet.

Allerede i 2017 sagde han, at Tesla-biler ville være i stand til at krydse det amerikanske kontinent uden indblanding fra føreren. Det er en bedrift, som ikke er opnået endnu.

I oktober 2019 lovede Tesla-chefen at selskabets selvkørende evner vil gøre det muligt at udleje ens Tesla-bil til et netværk af ’robottaxaer’ inden udgangen af 2020. Et løfte som siden er blevet gentaget i 2022, men nu er skudt frem til 2023 eller 2024.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk