Hvad du skal vide, når du køber en elbil gennem et aktieselskab

Foto: Shuttterstock.

Skal du købe en elbil gennem dit aktieselskab? Elbiler kan give skattemæssige og økonomiske fordele for aktieselskabsejere, men der er et par ting, du bør huske på, inden du foretager dit køb, for at sikre, at du får mest muligt ud af de tilgængelige tilskud og finansieringsordninger.

 

I denne artikel tager vi et kig på nogle af de vigtigste overvejelser, når du køber en elbil gennem et aktieselskab, så du kan være sikker på, at du træffer en velinformeret og fornuftig økonomisk beslutning for din virksomhed og personale.

Her er 5 ting, du skal vide, når du køber en elbil gennem et aktieselskab:

  1. Du kan få tilskud til rabat på prisen på nogle helt nye lavemissionskøretøjer. via regeringens Plug-in Grant, som giver op til 35 % af prisen på et nyt kvalificeret køretøj inklusive biler, varevogne og motorcykler, når de købes gennem en registreret forhandler.
  2. Office for Zero Emission Vehicles (OZEV) kører en Workplace Charging Scheme. Denne voucher-baserede ordning giver støtte til de forhåndsomkostninger, der er forbundet med køb og installation af ladepunkter til elbiler på din arbejdsplads. Tilskuddet dækker op til 75 % af de samlede omkostninger ved køb og installation af EV ladepunkter (inklusive moms), begrænset til et maksimum på £350 pr. stikkontakt og 40 stik på alle websteder pr. ansøger. , får succesfulde ansøgere en unik identifikationsvoucher-kode via e-mail, som derefter kan gives til enhver OZEV-autoriseret kommerciel ChargePoint-installatør.
  3. Moms kan kun kræves tilbagebetalt på enhver bil, der er købt til erhvervsbrug uanset om den er elektrisk eller på anden måde. Dette reducerer effektivt prisen på bilen med 20 %, hvilket gør den til en mere overkommelig mulighed for virksomhedsejere. Du kan også kræve momsen tilbage på omkostningerne ved opladning af køretøjet. Husk til HMRC-formål, at en pendling mellem hjem og kontor tælles som personlig snarere end forretningsrejse.
  4. Til sammenligning, hvis du beslutter dig for at lease en elbil i stedet for at købe gennem dit firma, vil du kunne kræve 50 % af momsen tilbage fra leasingydelserne, selv hvor der er en vis personlig brug. Hvis man leaser en bil, der er 100 % erhvervsmæssigt, så kan 100 % af momsen tilbagebetales.
  5. Aktieselskaber kan kræve 100 % førsteårs kapitaltilskud på elbiler. Det betyder, at du kan spare penge ved at trække hele prisen på elbilen fra overskuddet, før du betaler skat (uden et loft, der begrænser værdien af ​​køretøjet for at være berettiget til denne godtgørelse).

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk