Clever dropper abonnementer med fast pris på ubegrænset opladning

Foto: Shutterstock

Clever stopper sin populære abonnementsmodel, så prisen nu bliver helt afhængig af, hvor mange km man kører, og hvad strømprisen er.

 

Ladeoperatøren Clever vil i det nye år ikke længere tilbyde et månedligt abonnement, der giver ubegrænset ladning til en fast pris.

Imidlertid modtager Clever ros fra FDM for deres beslutning.

“Det er godt, at Clever nu skaber ro omkring deres produkt med en permanent løsning efter flere midlertidige tillæg,” siger Ilyas Dogru, der er forbrugerøkonom hos FDM.

Der er tale om en gennemgribende oprydning i Clevers ladeløsninger. Både ejere af elbiler og plugin-hybrider vil blive påvirket, idet der fra april 2023 kun vil være ét abonnement til elbilister til 799 kr./md. og ét til plugin-hybrider til 449 kr./md. Men allerede fra 1. januar kommer der et nyt dynamisk tillæg oveni abonnementet. Clever kalder deres nye abonnementer Flat-rate.

Indviklet struktur afløser fri opladning

Tillægget er ret kompliceret sammensat. Det afhænger af ens forbrug i kWh og døgnets gennemsnitlige strømpris i den indeværende måned. Hertil fratrækkes en fast sats på 2,25 kr., som Clever har fastsat. Dermed tilbyder Clever de facto ikke længere ubegrænset opladning hjemme og på Clevers offentlig tilgængelige ladere.

Mens ophøringen af fastpriskunder samt de nye månedlige ydelser først vil træde i kraft pr. 1. april 2023, vil forbrugstillæggene gælde allerede fra 1. januar 2023.

Læs mere på Clevers hjemmeside.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk