2023 Toyota GR Corolla Morizo Edition debuterer med mere drejningsmoment, mindre vægt

2023 Toyota GR Corolla Morizo Edition

Den mest kraftfulde Corolla nogensinde bliver fantastisk.

2023 Toyota GR Corolla er en af de nye biler, vi er mest begejstrede for i år. Med sin kraftfulde motor, justerbart drejningsmoment-delt firehjulstræk og tilgængelige trio af limited-slip differentialer er GR Corolla den sjældne hot hatchback, der er i stand til at distrahere os fra den kommende næste- gen Honda Civic Type R.

Morizo Edition bruger stadig G16E-GTS 1,6-liters turboladet tre-cylindret motor, men drejningsmomentet øges til 295 pund-fod (400 Newton-meter), i stedet for 273 lb-ft (370 Nm) for den almindelige model og Circuit Edition . Den reviderede tuning betyder, at det maksimale drejningsmoment er tilgængeligt fra 3.250 til 4.600 o/min for Morizo i stedet for de sædvanlige 3.000 til 5.500 omdr./min. Hestekræfternes rating forbliver på 300 hestekræfter (224 kilowatt).

Morizo Edition beholder den sekstrins manuelle gearkasse, men der er kortere gearing. Dette skulle betyde hurtigere acceleration på bekostning af en lavere samlet tophastighed. Toyota offentliggør dog endnu ikke disse specifikationer for denne specielle model eller den almindelige GR Corolla. Udvekslingerne for differentialegearene er også kortere.

Flere muskler, mindre vægt

Ud over mere drejningsmoment og strammere gearing har Morizo Edition en estimeret egenvægt på 3.186 pund (1.445 kilogram), hvilket er 106 pund (48 kilogram) mindre end 3.292 pund (1.493 kilogram) GR Corolla Circuit Edition. Diæten omfatter fjernelse af bagsæder, baghøjttalere, bagruderegulatorer, bagerste viskerblad og bagerste viskermotor.

Morizo Edition kører på 18-tommer smedede aluminiumsfælge med et 10-eger design, i stedet for den almindelige models støbte legeringsstykker. Specialmodellen bruger også klæbrige 245/40 Michelin Pilot Sport Cup 2 dæk i stedet for det sædvanlige 235/40 Pilot Sport 4 gummi.

Dette køretøj får også et lidt anderledes ydre. Frontpanelet får funktionelle frontbremsekølekanaler. Den bagerste spoiler er mindre end den på Circuit Edition. Morizo Edition fås i den nye, model-eksklusive Grå farve med en mat finish. Windchill Pearl er også tilgængelig.

Morizo Editions kabine har polstring i en blanding af Brin Naub imiteret ruskind og syntetisk læder i en sort-rød farvekombination. Det bagerste område har to seler til ekstra strukturel støtte. Toyota hævder, at der er plads nok bagved til fire dæk til en hel banedag.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
Alex
1 year ago

This is a test comment!

Ligaya
Ligaya
1 year ago
Reply to  Alex

This is perfect! Have a good day.

Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk