2023 Audi Q7

Overblik

Med tre sæderækker og smidig håndtering er 2023 Audi Q7 en familie-SUV med noget sportssedan i sit DNA. Den vil også tilfredsstille dem med avanceret og højteknologisk smag, da dens kabine er foret med førsteklasses materialer og et væld af digitale lækkerier.

En 261 hk turboladet firecylindret er standard, ligesom en otte-trins automatisk og firehjulstrækker. En mere kraftfuld 335-hk turboladet V-6 er valgfri og låser op for Q7’erens maksimale 7000-punds trækkapacitet.

Selv med valgfri luftaffjedring og baghjulsstyringssystem vil Q7 ikke helt følge med Porsche Cayenne på en snoet vej. Men det er godt matchet til at tage imod rivaler som BMW X5, Mercedes-Benz GLE og Volvo XC90.

Hvad er nyt for 2023?

Q7 arver den mere kraftfulde 261 hk turboladede firecylindrede drivlinje fra A4 sedan. Denne opsætning, der bruges i modeller betegnet 45, har et 12-volts hybridsystem. Q7’s smarte LED matrix-forlygter er nu ekstraudstyr på Premium Plus-beklædningen og standard på Prestige, hvoraf sidstnævnte også får en ny fjernparkeringsfunktion.

Convenience-pakken i Premium- og Premium Plus-modeller inkluderer nu adaptiv fartpilot med vognbanecentrering, og et nyt instrumentbræt i imiteret læder er nu også en mulighed. Waitomo Blue, Tamarind Brown og Satellite Silver er nye farvevalg i år.

Pris og hvilken man skal købe

Vi mener, at 45’erens turbo-fire drivlinje er mere end tilstrækkelig, og vi vil parre den med Premium Plus-udstyrsniveauet. Flytning fra base Premium op til Premium Plus tilføjer masser af lækkerier, herunder et surround-sound stereosystem, en trådløs telefonopladningsplade, el-foldbare udvendige spejle med hukommelsesindstillinger, 20-tommer hjul, omgivende indvendig belysning og oplyst dørkarm indlæg.

Vi ville også foråret til den nye Executive-pakke, som blandt andet tilføjer adaptiv fartpilot, vognbaneassistent, firezoners automatisk klimaanlæg, opvarmede og ventilerede 12-vejs el-justerbare forsæder, varme bagsæder, og gulvmåtter til al slags vejr.

Motor, transmission og ydeevne

En 261 hk turboladet firecylindret med et 12-volts hybridsystem er standard og burde tilfredsstille alle undtagen de mest kræsne bilister. De, der søger at maksimere kraften, vil være mere interesserede i den turboladede 3,0-liters V-6, der bruger et 48-volts hybridsystem til at lave 335 hestekræfter.

Da vi testede en 2020 Q7 med turbo V-6, registrerede vi en rask 5,0 sekunders tid til 60 mph, hvilket var lidt hurtigere end hvad vi så med den mekanisk lignende to-rækkede Q8 SUV. På trods af sin bulk, når Q7 er udstyret med de valgfrie performance-dæk på 21-tommer fælge, føles den lav og smidig, som en oppumpet sportsvogn.

Justerbarheden af den valgfri luftaffjedring, parret med den ekstra smidighed ved firehjulsstyring, gør Q7 overraskende sjov at piske ned ad en snoet bagvej. Den kører også ret glat.

Reel brændstoføkonomi

EPA-brændstofeffektiviteten for den V-6-drevne model er 7,23 kl/l for bykørsel, 8,93 km/l på motorvej og 7,65 km/l kombineret. Den firecylindrede turbo-model er endnu ikke blevet vurderet. Når vi er i stand til at prøvekøre en 2023 Q7, sætter vi dens effektivitet på prøve i vores 120 km/t motorvejs brændstoføkonomitest. Vi forventer, at den firecylindrede Q7 vil returnere resultater svarende til dem af 2017-modellen, vi testede, som leverede 11,05 km/l på vores 321 km motorvejsrute.

Interiør, komfort og last

Med sit minimalistiske, moderne design matchet med masser af teknologi og fremragende komfort og byggekvalitet, er kabinen et særligt sted. Smukke materialer og design fremhæver Q7’s interiør, det samme gør det intelligente layout af dens betjening og de komfortable sæder, der både har rigelig støtte og justerbarhed.

Entry-level Premium-versioner kommer pænt udstyret, og overfloden af eksklusive funktioner kan blive ekstremt luksuriøse i de højere udstyrsniveauer. Som med de fleste SUV’er med tre rækker, er der ikke et ton af lastrum i Audiens lastrum, når alle dens sæder er i brug. Men dens tilgængelige plads kan sammenlignes med dens nøglerivaler, og den bagerste række kan hurtigt hæves eller sænkes via strømstyring, hvilket gør op for den midterste rækkes noget klodsede betjening. Med alle sæder stuvet havde Q7 plads til 25 af vores håndbagagekufferter.

Informations- og underholdnings display samt tilslutninger

Q7 leveres som standard med en 10,1-tommer infotainment-berøringsskærm og en mindre 8,6-tommer placeret under den for at kontrollere klimaet og justere køretøjsindstillinger. Du kan finde systemet dejligt eller djævelsk, afhængigt af om du nyder at bruge berøringsskærme, mens du kører (vores personale er delt).

Audi har tilføjet dette nye infotainmentsystem på tværs af sit sortiment; den kan findes i A6, A7 og A8 sedans såvel som i Q8 SUV. Alle Q7-modeller kommer også med Virtual Cockpit digital gauge display, 4G LTE Wi-Fi og Apple CarPlay og Android Auto integration. Audiofile kan svælge i flere lydmuligheder, toppet af et Bang & Olufsen-system med 23 højttalere og 1920 watt saft.

Sikkerheds- og førerhjælpsfunktioner

Adskillige førerassistancefunktioner er enten standard eller valgfri på Q7, hvilket vil gøre den attraktiv for købere, der transporterer kostbar last. For mere information om Q7’s crashtest-resultater, besøg National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) og Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) websteder. Nøgle sikkerhedsfunktioner omfatter:

  • Standard automatisk nødbremse og fremadgående kollision advarsel
  • Tilgængelig vognbaneskifteadvarsel og vognbaneholderassistent
  • Tilgængelig tilpassende fartpilot med en vognbanecentreringsfunktion

Garanti og vedligeholdelsesdækning

Q7 har solid garantidækning, der kan sammenlignes med sine nærmeste konkurrenter, selvom Acura MDX og Lexus GX begge tilbyder en lidt bedre drivlinjedækning.

  • Begrænset garanti dækker 4 år eller 50.000 miles
  • Motorens garanti dækker 4 år eller 50.000 miles
  • Ingen gratis planlagt vedligeholdelse

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk