2022 Volkswagen Golf GTI – Langsigtet opdatering: Nem ydelsesopgradering

Volkswagens utrolige dæk. Foto: Shutterstock

Det er utroligt, hvad de rigtige dæk kan betyde.

Vi er omkring 5.000 miles inde i vores årelange test af en 2022 Volkswagen Golf GTI . Og nu hvor bryllupsrejsefasen er forbi, besluttede vi at øge vores hot hatchs ydeevne gennem en supernem opgradering i form af nye dæk.

Vores GTI blev leveret på Volkswagens standard Pirelli P-Zero helårsdæk, som er fine, men ikke ideelle. Det er en “Jack of all trades, master of none”-situation: Ved at være designet til at håndtere alle vejrforhold og vejtyper er helårsdæk kompetente, men udmærker sig ikke i nogen bestemt situation.

I betragtning af GTI’ens sporty karakter – og vores sydlige Californiens personales nærhed til nogle af de bedste køreveje i verden – valgte vi at droppe hele sæsonen Pirellis og installere nogle sommerdæk i håbet om at give denne VW en lidt skarpere kant.

De fine folk hos Bridgestone sendte et sæt Potenza Sport sommerdæk, størrelse 225/40R18 til vores GTI’s 18-tommer fælge. Potenza Sports er designet til at give et sommerdæks vejgreb uden at give store ofre i vådt vejr, og i modsætning til mange andre præstationsdæk producerer de ikke et væld af vejstøj. Vi elsker at bruge GTI’en som daglig chauffør, når vi ikke kører den gennem kløfterne, så dette fokus på stilhed og kørekomfort er vigtigt, når du vælger et sommerdæk.

Mere sikker i sving

Med det samme mærkede vi en forskel. Når den kører med GTI’en langs de snoede veje i Angeles National Forest, er den påviselig mere sikker i sving, især gennem stramme hårnåle. Kombineret med GTI’ens elektroniske forreste differentiale med begrænset skridning, er understyring næsten ikke-eksisterende. Indsvingsrespons føles også mere umiddelbar, og dækkenes trækgrænse er meget højere, hvilket betyder, at vi trygt kan tage sving ved højere hastigheder end før.

Tro mod deres løfte ødelægger Potenza Sports ikke GTI’ens tur. På et langt slag fra Palm Springs tilbage til Los Angeles føltes VW’en lige så pænt sorteret som nogensinde uden unødvendig hårdhed over barske sektioner af motorvejen. Sommerdæk kommer ofte med store afvejninger i denne afdeling, men Bridgestones er meget velopdragne.

Hvordan har GTI’en ellers været? Fin og dandy. Det lave drejningsmoment er fantastisk til at trække væk fra stoplygter og forbipasserende biler på motorvejen, og vi er stadig glade for, at vi valgte den sekstrins manuelle gearkasse – den lette kobling har et klart optag, hvilket gør det nemt at brug, selv i stop-and-go-trafik.

Hvad angår GTI’ens noget kræsne multimediesystem?

Er vi ved at vænne os til nogle af dens særheder, men et par fejltrin er svære at overse. Hvorfor panelet til temperaturstyringen ikke er baggrundsbelyst om natten, er helt uden for os, og systemet har en tendens til at halte ved opstart. Adskillige medarbejdere har også fået systemet til at droppe Apple CarPlay- forbindelsen tilfældigt, uanset om de bruger den kablede eller trådløse forbindelse.

Åh, og vidste du, at ved at trykke på både de varmere/koldere fliser under skærmen kan du tænde for de varme sæder uden at skulle gå ind i en separat menu? Ja, det gjorde vi heller ikke.

Vi planlægger et dybere dyk ned i GTI’ens teknologi til vores næste langsigtede opdatering, og vi har også planlagt nogle roadtrips og andre historier til vores hot hatch. I mellemtiden vil vi nyde det nyfundne ydeevnepotentiale, der frigøres af det enkle skift fra helårsdæk til sommer.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk